Μουσουλμάνοι Ελλάδας: Καταδικάζουμε την επίθεση στο τζαμί στα Πατήσια

Η Μουσουλμανική Κοινὀτητα Ελλάδας με ανακοίνωση της, καταδικάζει έντονα την απεχθή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μπροστά από το τζαμί στα Πατήσια την προηγούμενη Κυριακή στην οδό Στεφάνου Βυζαντίου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ανακοίνωση των Μουσουλμάδων Ελλάδας:

«Η Αχμαντίγια Μουσουλμανική Κοινὀτητα Ελλάδας καταδικάζει έντονα την απεχθή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μπροστά από το τζαμί στα Πατήσια, στην Αθήνα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα αυτοκίνητα και στην πόρτα του τζαμιού. Ευτυχώς, κανένας δεν τραυματίστηκε.»

«Οι Μουσουλμάνοι καλούνται να μην απαντούν σε τέτοιες φρικιαστικές και προκλητικές ενέργειες μέσω βίας ή αναρχίας. Η απάντηση της Μουσουλμανικής Κοινότητας θα πρέπει να είναι ειρηνική σε συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Αυτή η επίθεση υπογραμμίζει ότι υπάρχουν σοβαρές παρεξηγήσεις του Ισλάμ στο κοινό. Τέτοιες παρεξηγήσεις πρέπει να αρθούν με διάλογο. Αυτή είναι μια ευκαιρία για Μουσουλμάνους και μη Μουσουλμάνους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον και να χτίσουν γέφυρες. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους σχετικά με τις ειρηνικές διδασκαλίες του Ισλάμ, Έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες σχετικά με το ισλάμ.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ