Μουσείο της Ακρόπολης: Πέντε γυναίκες έκλεψαν νομίσματα από χώρο ανασκαφής

Σε χώρο ανασκαφής του Μουσείου της Ακρόπολης κατάφεραν να «τρυπώσουν» – άγνωστο με ποιον τρόπο – πέντε γυναίκες νεαρής ηλικίας. Μάλιστα δύο εξ αυτών ήταν ανήλικες, ηλικίας μόλις 17 ετών. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου, γύρω στις 22.45 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι γυναίκες έγιναν αντιληπτές από φύλακα του Μουσείου της Ακρόπολης στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όπως διαπίστωσε, είχαν μπει σε χώρο ανασκαφής του Μουσείου και είχαν αφαιρέσει άγνωστο αριθμό νομισμάτων διαφόρων χωρών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους και σε βάρος των πέντε γυναικών σχηματίστηκε για κλοπή. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Μουσείο Ακρόπολης

Το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 και μετά το πέρας λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης εντοπίστηκαν 6 ανήλικοι στον αύλειο χώρο του. Το προσωπικό ασφαλείας του Μουσείου ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες ενέργειες.

Το Μουσείο Ακρόπολης λυπάται για τις ανακριβείς πληροφορίες και για την δυσανάλογη διάσταση που εδόθη στο θέμα, δημιουργώντας έτσι λάθος εντυπώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ