Μόσιαλος: Τι είπε για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Πώς θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν

Στο νέο στέλεχος του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία και οδήγησε τον Μπόρις Τζόνσον στην απόφαση για αυστηρό lockdown σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία, αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας ανέφερε ότι “το ξέρουμε εδώ και μερικές μέρες, αλλά σήμερα το ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός. Ξέρουμε ότι έχει αυξηθεί η διασπορά, ειδικά στη νοτιοανατολική Αγγλία και στο Λονδίνο” για να προσθέσει ότι “μας ανησυχεί ότι έχει αυξηθεί η μεταδοτικότητα αυτού του ιού”.

Επίσης, τόνισε, ο Βρετανός πρωθυπουργός και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι είπαν ότι δεν ξέρουν ακόμα αν έχουν αυξηθεί οι βαριές περιπτώσεις λόγω αυτής της μετάλλαξης και αν έχει ξεφύγει ο μεταλλαγμένος ιός σε άλλες περιοχές της χώρας και εκτός Βρετανίας. “Αυτό θα το ξέρουμε τις επόμενες βδομάδες, όταν θα έχουμε δεδομένα κι από άλλες χώρες”, σχολίασε ο καθηγητής. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα.

Σχετικά με το αν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της εν λόγω μετάλλαξης, ανέφερε ότι “με βάση τα δεδομένα που ανακοίνωσαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού, δεν επηρεάζει η μετάλλαξη, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα”.

Ερωτηθείς για το τι αναμένεται να συμβεί στη χώρα μας τον Ιανουάριο, υπογράμμισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Προκειμένου να αποφύγουμε σκληρό lockdown θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, σημείωσε για να προσθέσει ότι εφόσον δεν τα κατάφεραν οι Ιταλοί που έχουν καλύτερο σύστημα Υγείας από το δικό μας, εμείς θα πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω.

Αναφερόμενος στα ρεβεγιόν, ο Ηλίας Μόσιαλος συνέστησε να είμαστε αρκετά συντηρητικοί, προτείνοντας κάθε οικογένεια να είναι μόνη της στις γιορτές, “εκτός αν υπάρχει ένας μοναχικός φίλος μας ή μια γιαγιά ή ένας παππούς μας να περάσει τις γιορτές μαζί μας”, όπως ανέφερε. “Να μην περάσουμε σε καταστάσεις όπου δύο και τρεις οικογένειες θα κάνουν μαζί Χριστούγεννα”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ