Μόσιαλος: Τι είπε για τα νέα μέτρα και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα νέα μέτρα αλλά και για το πού βρίσκεται η επιστήμη σήμερα αναφορικά με τα φάρμακα και το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

“Τα νέα μέτρα είναι σωστά από τον Πρωθυπουργό. Επιβάλλεται να φοριέται η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Η κυβέρνηση θα πρέπει τους επόμενους μήνες να φροντίσει να υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των ΜΜΜ και μικρότερη πληρότητα ανά δρομολόγιο”, επεσήμανε ο καθηγητής.

Για τα εμβόλια και τα φάρμακα είπε: “Υπήρξαν μερικά πισωγυρίσματα με τις κλινικές δοκιμές, οι οποίες σταμάτησαν δύο φορές, ξανά ξεκίνησαν στην Αγγλία στη Νότια Αφρική και στη Βραζιλία. Η εταιρεία Pfizer είπε πως θα ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου αν αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μάλλον θα έχουμε σύντομα επαρκείς ποσότητες για το υγειονομικό προσωπικό και για ένα ποσοστό όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς αναμένεται ο εμβολιασμός να επεκταθεί και σε ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού” τόνισε ο καθηγητής και κατέληξε για τα φάρμακα: “Είχαμε κάποιες επιτυχίες. Η δεξαμεθαζόνη δουλεύει και μειώνει τη θνητότητα στα βαριά περιστατικά κατά 30%. Το επόμενο διάστημα η θνητότητα αναμένω ότι θα μειωθεί κατά 30% με 50%”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ