Μόσιαλος: Πειθαρχία και μετά την άρση μέτρων – Πώς σχολίασε την μελέτη του Στάνφορντ – ΒΙΝΤΕΟ

“Πειθαρχία θα πρέπει να δείξουμε και για πολλούς επόμενους μήνες. Αν έχουμε αποκλιμάκωση θα έχουμε ένα ρίσκο, γιατί ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί από την χώρα. Όσο λιγότερο προσεκτικοί είμαστε, μπορεί να πάμε λίγο πίσω” τόνισε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

“Έχει ανοίξει ο δρόμος για την σταδιακή άρση των περιορισμών στην Ελλάδα, καθώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής από την εφαρμογή τους. Η πειθαρχία υπήρχε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και όχι για ένα τριήμερο. Δείξαμε σε όλους τους λαούς του κόσμου πως εφόσον αποφασίσαμε να τα καταφέρουμε, θα τα καταφέρουμε” τόνισε.

Παράλληλα τόνισε πως δεν γνωρίζουμε το επίπεδο της ανοσίας παγκοσμίως και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του γύρω από την μελέτη του Στάνφορντ ( που κάνει λόγο ενδεικτικά για 100.000-200.000 κρούσματα) καθώς η αποδοχή της ως δεδομένο, αυτομάτως θα σήμαινε ότι στην Νέα Υόρκη έχει νοσήσει από κορονοιό το 78%-125% του πληθυσμού, γεγονός που από μόνο του είναι εξωπραγματικό.

“Τα νούμερα δεν δένουν” δήλωσε.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής όλες οι υποθέσεις εργασίας και μεθοδολογίας στην εν λόγω μελέτη έγινε στην Καλιφόρνια, σε περιοχή που υπήρχε μεγαλύτερη έξαρση του ιού από ό,τι στην υπόλοιπη πολιτεία. Παράλληλα η συλλογή του δείγματος δεν έγινε με απλή τυχαία δειγματοληψία, αλλά μέσω του Facebook, γεγονός που καθιστά πιθανό να υπήρξε, όπως χαρακτηριστικά είπε, μεροληψία στην δειγματοληψία, με το δείγμα να μην δίνει αξιόπιστη εικόνα.

“Δεν υποτιμώ τα αποτελέσματα” κατέληξε, εκτιμώντας εντούτοις πως αυτά αφορούν περισσότερο την συγκεκριμένη περιοχή στην οποία έγινε η μελέτη και όχι όλον τον κόσμο.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.