Μόσιαλος: Να μας προβληματίσει γενικότερα η δήλωση Τσιτσιπά για τα εμβόλια

Στις δηλώσεις του Τσιτσιπά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφέρθηκε ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλοςμε ανάρτησή του στο facebook. Όπως σχολιάζει “από την αποθέωση στην απαξίωση ένα τσιγάρο δρόμος”.
“Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα” περιγράφει ο καθηγητής.
“Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων. Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας. Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;” καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιαστώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω» πριν από το Masters του Σινσινάτι.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωση του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την πρώτη ανάρτησή του στα social media μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του. Πριν από λίγες ώρες καθώς πλησιάζει ο επόμενος αγώνας του, ο αθλητής έγραψε στο instagram “φροντίζοντας τον εαυτό σου, φροντίζεις επίσης και όσους στέκονται στο πλευρό σου”.
Αρκετοί χρήστες σχολιάζουν κάτω από τη φωτογραφία ότι δεν πρέπει να δίνει σημασία στα αρνητικά σχόλια, ενώ άλλοι τον παρακινούν να κάνει το εμβόλιο.

Η ανάρτηση Τσιτσιπά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ