Μόσιαλος για “Πάσχα στο χωριό”: Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή

Κατά της απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα, τάχθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ρίσκο, που δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σημείωσε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μία σαφή απόφαση. Μέχρι να πάρει την απόφαση καλό είναι να μην υπάρχουν διφορούμενα μηνύματα που να εκπέμπονται από τη μεριά του κυβερνητικού επιτελείου”. Διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση ότι “δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο”.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Μόσιαλος, “θα έλεγα στην κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές, όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα”. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται “μία μικρή υπομονή” για να συμπληρώσει ότι “μπορούμε να πάμε στις πόλεις μας στην επαρχία ή στα χωριά όταν το επιτρέψει η άμυνα της χώρας και αυτό δεν θα είναι πολύ μακριά, δηλαδή σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση απ’ αυτή που είμαστε τώρα και να γιορτάσουμε με τους δικούς μας τότε”.

Τι είπε για τη λειτουργία των ναών  

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα, ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι θα μπορούσε να επιτραπεί, αλλά με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, δηλαδή οι λειτουργίες να γίνουν σε εξωτερικούς χώρους και με τις απαραίτητες υγειονομικές αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό των συμμετεχόντων. “Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία για τους πιστούς είναι η επαναβεβαίωση της πίστης τους με τη θρησκεία, μέσω του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. Το πώς γίνεται τεχνικά το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι ένα άλλο θέμα. Το βασικό είναι η συμμετοχή στη διαδικασία, επομένως η πρόταση προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να σκεφτεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να γίνουν με έναν διαφορετικό τρόπο που να προστατεύουν τη δημόσια Υγεία”, πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ