Μόσιαλος για κορονοϊό: 254 κλινικές δοκιμές εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια – Πότε αναμένονται αποτελέσματα

Ανάρτηση στο Facebook για τον κορονοϊό και τις εξελίξεις γύρω από τις κλινικές δοκιμές που εξετάζουν θεραπείες και φάρμακα έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς για τον κορονοϊό έγραψε μεταξύ άλλων ότι “περισσότερες από 140 πειραματικές θεραπείες φαρμάκων και εμβόλια για τον κορονοϊό βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως. Tα περισσότερα είναι σε πρώιμα στάδια, συμπεριλαμβανομένων 11 που είναι ήδη σε κλινικές δοκιμές. Μετρώντας τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για άλλες ασθένειες, υπάρχουν 254 κλινικές δοκιμές που εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον ιό, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες άλλες δοκιμές». Όπως προσέθεσε “αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για τις περισσότερες θεραπείες και τα εμβόλια για να μάθουμε εάν οι ουσίες είναι ασφαλείς προς ανθρώπινη χρήση”.

Αναλυτικά το άρθρο που ανέβασε ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει τα εξής:”Ο κορωνoϊός ως παγκόσμια ερευνητική προτεραιότητα.

Για τις εταιρείες φαρμάκων, υπάρχει ξαφνικά μόνο μία προτεραιότητα: ο κορωνoϊός. Περισσότερες από 140 πειραματικές θεραπείες φαρμάκων και εμβόλια για τον κορωνοϊό βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως. Tα περισσότερα είναι σε πρώιμα στάδια, συμπεριλαμβανομένων 11 που είναι ήδη σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με την Informa Pharma Intelligence.⁠ Μετρώντας τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για άλλες ασθένειες, υπάρχουν 254 κλινικές δοκιμές που εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον ιό, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες άλλες δοκιμές. Οι ερευνητές έχουν κυριολεκτικά συμπιέσει χρονοδιαγράμματα ελαχιστοποιώντας τους χρόνους – διαδικασίες και πειράματα που κανονικά θα έπαιρναν ολόκληρους μήνες, γίνονται σε εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες. “Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ τόσο γρήγορα, με τόσους πολλούς πόρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Paul Stoffels, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Johnson & Johnson. ⁠

Μετά την εξεύρεση της ερευνητικής κατεύθυνσης, οι ερευνητές πρέπει να βελτιστοποιήσουν την πειραματική τους προσέγγιση. Έτσι μεγιστοποιήσουν την ικανότητα καταπολέμησής των ουσίων υπό-ανάπτυξη έναντι του στόχου, και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών. Οι ενώσεις πρώτα δοκιμάζονται στο εργαστήριο, σε ζώα και στην τελική φάση σε ανθρώπους. Αν η προσέγγιση είναι επιτυχημένη, απαιτείται περισσότερος χρόνος για την παρασκευή μεγάλου ποσοτήτων, δηλαδή μεγάλου αριθμού δόσεων για φαρμακευτική ή προληπτική χρήση. ⁠Αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για τις περισσότερες θεραπείες και τα εμβόλια για να μάθουμε εάν οι ουσίες είναι ασφαλείς προς ανθρώπινη χρήση. (πηγή WSJ)”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ