Μόσιαλος: Απειροελάχιστος ο κίνδυνος από τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

“Απειροελάχιστος ο κίνδυνος από τα εμβόλια” τόνισε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

“Είχα πει εδώ και μέρες ότι αφού προέκυψαν προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα και με αυτό της Johnson & Johnson, αλλά και με το Sputnik-V, καθότι είναι ίδιας τεχνολογίας. Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στον αδενοϊο φορέα. Αυτό εξετάζουν τώρα οι ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ” ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

Και συνέχισε: “Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι πιθανότητες αυτής την βαριά θρόμβωσης, της ιδιάζουσας θρόμβωσης, είναι πάρα πολύ μικρές. Είχαμε 206 περίπου περιστατικά σε 24 εκατ. εμβολιασθέντων με την AstraZeneca και 6 περιπτώσεις, όλες σε νέες γυναίκες κάτω των 48 ετών, σε 6,8 εκατ. εμβολιασθέντες με την Johnson & Johnson. Το ρίσκο είναι 1 στις 150.000 για το εμβόλιο της AstraZeneca”.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως τώρα γνωρίζουν οι γιατροί πως να αντιμετωπίσουν αυτές τις περιπτώσεις, καθώς αρχικά έγιναν λάθη με το χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις. Επίσης ανέφερε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών άλλα τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν.

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τη Βρετανία τα αποτελέσματα για τις παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι ιδιάζουσες θρομβώσεις εμφανίστηκαν μετα την πρώτη δόση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ