Μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι στους αγώνες ποδοσφαίρου – Η εισήγηση των ειδικών για την πληρότητα και τα παιδιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή και αναμένεται να κάνει εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα, θεωρείται πιθανόν οι λοιμωξιολόγοι να εισηγηθούν τη λήψη νέων μέτρων, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατά τη συνεδρίαση φέρεται να προκρίνεται το σενάριο, στους αγώνες ποδοσφαίρου να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους φιλάθλους. Σε ό,τι αφορά στη χωρητικότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή αναμένεται να οριστεί στο 75% συν ένα 5% που θα αφορά παιδιά, τα οποία είναι ούτως ή άλλως ανεμβολίαστα.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί σχετικά με τα ανοικτά και κλειστά γήπεδα, ότι από τις 15 Ιουλίου θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι, με πληρότητα στο 85% και υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ