Μητροπολίτης Σεραφείμ προς μαθητές: Μόνο οι κομμουνιστές κάνουν φασαρία και διακόπτουν

Μητροπολίτης Σεραφείμ προς μαθητές: Μόνο οι κομμουνιστές κάνουν φασαρία και διακόπτουν

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στον αγιασμό στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο στον Πειραιά, προφανώς εκνευρισμένος επειδή δεν έκαναν οι μαθητές ησυχία τους είπε ότι «μόνο οι κομμουνιστές κάνουν φασαρία και διακόπτουν».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά κατηγορεί τον μητροπολίτη για μισαλλόδοξη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Μάλιστα, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι οι μαθητές αντέδρασαν στα όσα άκουσαν και τότε ο μητροπολίτης Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε.

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τονίζουν ότι «αν δεν μπορεί η Εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις βγάλει έξω από τα σχολεία».

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

 

“Καταγγέλλουμε τη χυδαία και μισαλλόδοξη αντικομμουνιστική προπαγάνδα του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ κατά τον αγιασμό του Ζάννειου Γυμνασίου και Λυκείου!

Ο εν λόγω εκπρόσωπος της εκκλησίας, επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη. Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού όπου η ηγεσία της εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές.

Στην δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών σε αυτό το παραλήρημα, ο αντικομμουνιστής Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε. Μάλλον επικράτησε η μισαλλόδοξη πολιτική συνείδηση από τη θρησκευτική… Η ηγεσία της εκκλησίας με την τεράστια περιουσία αποδεικνύει και πάλι ότι αποτελεί έναν από τους πυλώνες της εξουσίας.

Αν δεν μπορεί η εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις πετάξει έξω από τα σχολεία. Και να επαναφέρουμε τα αιτήματα για διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και την εκπαίδευση. Οι Μητροπολίτες, οι αγιασμοί, τα παραληρήματα και οι λειτουργίες δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

Πηγή: www.alfavita.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.