Μητροπολίτης Πατρών: Θα ανοίξουμε τους ναούς όλης της πόλης τα Θεοφάνια

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για ανοικτούς ναούς για τους πιστούς σήμερα, ημέρα των Θεοφανίων , στο πρότυπο της λειτουργίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θ’ ακολουθήσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o κκ Χρυσόστομος, αναφερόμενος μόνο στο τι θα γίνει στη Μητρόπολη Πατρών, μια και την θέση της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου προς τα Μ.Μ.Ε., έχει αποφασιστεί να εκ­φρά­ζει μόνο ο εκ­πρό­σω­πος Τύ­που αυ­τής, ο Μη­τρο­πο­λί­της Ι­λίου, Α­χαρ­νών και Πε­τρου­πό­λεως κ. Α­θη­να­γό­ρας, επισημαίνει πως «τοπικά θα κάνουμε αυτό που ορίζει η Ιερά Σύνοδος και αυτό που είχε οριστεί από την πρώτη ΚΥΑ, βάσει της οποίας είχαμε εορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα δε, εδώ στην Μητρόπολή μας έχουμε στείλει εγκύκλιο, προ της τελευταίας αποφάσεως της κυβερνήσεως ότι τα Θεοφάνια θα εορταστούν όπως τα Χριστούγεννα. Αυτό είπε και η Ιερά Σύνοδος και αυτό θα πράξουμε αύριο σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεώς μας και όλης της Ελληνικής Επικρατείας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου ο Μητροπολίτης απάντησε πως δεν θα κάνει καμία άλλη δήλωση παρά μόνο ότι «εμείς θα κάνουμε αυτό που ορίζει η Ιερά Σύνοδος, η Ανωτάτη Αρχή της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ