Μητροπολίτης Λαρίσης: Η αδιανόητη ατάκα για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που του είπαν αντιεμβολιαστές

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος μίλησε για την απόφαση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς της Λάρισας στις 3 Οκτωβρίου και αποκάλυψε την αδιανόητη ατάκα που του είπαν αντιεμβολιαστές.

“Είχαμε ανθρώπους που είπαν πράγματα τρελά. Ιδίως όταν εμβολιάστηκα μου είπανε πως αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος. Ε εντάξει, τι να κάνουμε; Απόψεις είναι αυτές”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου στο Open και πρόσθεσε:

“Σε συνεργασία με την 5η υγειονομική περιφέρεια είπαμε πως πρέπει λίγο να κινητοποιηθούμε και επειδή η 5η υγειονομική περιφέρεια έχει δύο κινητές μονάδες εμβολιασμού είπαμε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε λίγο το γεγονός.

Το εκκλησιασμό στα χωριά ή και την πόλη ακόμα ώστε όχι απλώς να δώσουμε ένα μήνυμα αλλά να δώσουμε ευκαιρίες ουσιαστικές σε ανθρώπους που ιδίως στα χωριά θεωρούν ότι δεν έχουν το χρόνο να κατέβουν  στην πόλη που είναι οι εμβολιαστικές γραμμές για να εμβολιαστούν.

Ξέρετε άνθρωποι που είναι συνήθως κτηνοτρόφοι, ασχολούνται με τη γεωργία και έχουν δεσμεύσεις, θεωρούν ότι πρέπει να προλάβουν τον καιρό για την παραγωγή τους, για την εργασία τους και αμελούν πολλές φορές να κλείσουν ραντεβού, να κατέβουν να ασχοληθούν με θέματα υγείας τα οποία επίσης είναι πολύ σημαντικά”.

 

Τι είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης για τις αντιδράσεις μετά την απόφασή του να γίνουν εμβολιασμοί σε εκκλησίες

“Η δική μου εμπειρία από την ενασχόληση μου με το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας φόβος. Οι περισσότεροι που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν το κάνουν επειδή ενσυνείδητα έχουν επιχειρήματα και αντιπαλεύουν το εμβόλιο. Είναι απλά επειδή από όσα ακούνε διστάζουν και φοβούνται. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνουμε, να κατανικήσουμε τις όποιες φοβίες. Πολλές φορές, ιδίως στα χωριά λειτουργεί η παρότρυνση. Ο ένας με τον άλλο.

Γι’ αυτό και επειδή ξέρουμε ότι αυτό θα συμβεί, ξέρουμε πως από τον ελάχιστο αριθμό που θα δηλωθεί για το εμβόλιο εμείς θα πρέπει να έχουμε διπλάσιες δόσεις διότι ο ένας με τον άλλον, θα έρθουν και άνθρωποι εκτός προγράμματος οι οποίοι βεβαίως θα καταγραφούν αφού εμβολιαστούν, θα μπουν στο σύστημα και θα εμβολιαστούν με τα κατάλληλα πιστοποιητικά”, ανέφερε.

Σε ερώτηση για το  αν υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφασή του να γίνουν εμβολιασμοί σε εκκλησίες, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: «Κοιτάξτε να δείτε. Υπάρχουν παντού κάποιοι που έχουν θέματα και πρόβλημα με αυτό. Να πω μόνο ότι υπάρχουν και κάποιοι με σοβαρά επιχειρήματα εκ του αντιεμβολιαστικού κινήματος οι οποίοι αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και πάλι και με επιχειρήματα κυρίως από την επιστημονική κοινότητα.

Από εκεί και μετά έχουμε ανθρώπους οι οποίοι εντάξει, συγγνώμη για την έκφραση δεν χρειάζεται και τόσο πολύ να ακουστεί, είναι προφανές το παράλογο οπότε δεν δίνουμε σημασία. Είχαμε αντιδράσεις… Είχαμε ανθρώπους που είπανε πράγματα τρελά. Ιδίως όταν εμβολιάστηκα μου είπανε πως αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος. Ε εντάξει, τι να κάνουμε; Απόψεις είναι αυτές».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ