Μητροπολίτης Αιγίου Ιερώνυμος για τα Θεοφάνια: Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η ρίψη του σταυρού στο Αίγιο την ημέρα των Θεοφανίων από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο. Μάλιστα υπήρξε συγκέντρωση ατόμων ενώ δύο κολυμβητές βούτηξαν στα νερά και επιδόθηκαν πρόστιμα τόσο σε εκείνους όσο και στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης από την πλευρά του αναφέρει ότι δεν έκανε προαναγγελία της πράξης του, ούτε κάλεσε πιστούς να πάνε στο λιμάνι, λέγοντας πως νιώθει ότι δεν έχει νιώθει να έχει κάνει κάτι κακό.

“Δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Έκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών. Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να’ ναι εκεί» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ.κ. Ιερώνυμος.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- και το περιστατικό στα Θεοφάνια του Αιγίου, καλώντας πιθανότατα τον τοπικό ποιμενάρχη να δώσει εξηγήσεις, αφού η πράξη του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, δηλαδή σε εξωτερικό χώρο, δεν ήταν κάτι που η ΔΙΣ είχε επιτρέψει, αντιθέτως είχε ζητήσει ο αγιασμός να τελεστεί εντός των ναών, χωρίς λιτανείες, πομπές και υπαίθριες.

«Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ -εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» ήταν το σχόλιο του μητροπολίτη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.