Μηνύσεις κατά των ΜΑΤ στην Χίο – BINTEO

Η οικογένεια της Βιέρας – Ρούλας Δημοπούλου θα υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπεύθυνου φορέα και για το σοβαρό τραυματισμό της ίδιας και τον ξυλοδαρμό του γιου της Γιώργου από τα ΜΑΤ, στα επεισόδια που έγιναν στην Χίο το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς και στέγασης  170 παράτυπων μεταναστών από τις εγκαταστάσεις κράτησης της ΒΙΑΛ .

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια καταλογίζει αδιαφορία στις  τοπικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον  τόσο πριν όσο και μετά τα επεισόδια και τους τραυματισμούς, ενώ ισχυρίζονται ότι το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο για να τρομοκρατήσουν  όσους σκοπεύουν να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς τους.

«Θα καταφύγουμε κατά παντός υπευθύνου για τη δικαίωση της μητέρας μας, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών που χτυπήσανε αναίτια», λένε ο Γιώργος και ο Πέτρος. Χαρακτηρίζουν την επέμβαση των ΜΑΤ απρόκλητη, εναντίον οκτώ ατόμων, που ήταν πέντε  γυναίκες – τρία κορίτσια και δύο ηλικιωμένες – και τρεις άνδρες, που δεν είχαν πρόθεση να  διαπληκτιστούν με κανένα.

«Προσπάθησαν  να μας παραπλανήσουν για να τους  βάλουν μέσα χωρίς  την παρουσία μας  και όταν τους παρακαλέσαμε να μην τους βάλουν στο κτίριο έφεραν τα ΜΑΤ και μας χτύπησαν», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Να σημειωθεί πως η μητέρα τους διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο και  από το μεσημέρι  της Κυριακής νοσηλεύεται κλινήρης στο σπίτι, με βαριά θλαστικά τραύματα στο πόδι. Τα σώματα του Γιώργου και των άλλων δύο γειτόνων είναι μαστιγωμένα από τα χτυπήματα.

«Είδα να χτυπούν το γιο μου και πήγα να τον προφυλάξω. Με πέταξαν κάτω και με χτυπούσαν, ενώ τους έλεγα ότι είμαι χειρουργημένη πριν από λίγες μέρες. Ποια μητέρα δεν θα προσπαθούσε να σώσει το γιο της… Ένοιωσα  σα να μην είμαι Ελληνίδα, με χτυπούσαν Έλληνες αστυνομικοί  χωρίς αιτία…», αναφέρει η Ρούλα Δημοπούλου.

Παράλληλα, απαντώντας σε αυτούς που τους χαρακτήρισαν ρατσιστές και  φασίστες, επισημάινουν ότι δεν διαμαρτύρονται  για  τη στέγαση των ανθρώπων, την οποία θεωρούν αυτονόητο ανθρωπιστικό καθήκον, αλλά για την έλλειψη κρατικής οργάνωσης, που έχει επιπτώσεις στη ζωή και των δύο πλευρών.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή:politischios.gr

Δείτε επίσης:

Οδομαχίες ΜΑΤ με κατοίκους στη Χίο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.