Μίνα Γκάγκα στον Realfm 97,8: Θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις την επόμενη εβδομάδα

“Νομίζω πως σε ότι αφορά τις διασωληνώσεις θα δούμε αύξηση ακόμα, γιατί τα κρούσματα μέχρι τώρα ήταν υψηλά και ακόμη αν έχουμε μι ακάψη στα κρούσματα θα υπάρχουν ασθενείς που θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται, από αυτούς που έχουμε ήδη στα νοσοκομεία και από αυτούς που έχουν ήδη αρρωστήσει. Οπότε θεωρώ σε ότι αφορά τις διασωληνώσεις πιθανόν να δούμε μεγαλύτερα νούμερα την επόμενη εβδομάδα” ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείσα αν θα αντέξει το ΕΣΥ απάντησε “νομίζω ότι θα αντέξουμε. Κάνουμε όλοι όση προσπάθεια μπορούμε. Μέχρι τώρα καλά τα έχουμε πάει, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε”.

“Και εμείς έχουμε διασωληνωμένη σήμερα, πιθανώς θα μεταφερθεί το απόγευμα, είναι καλά, προσέχουμε πολύ. Την φροντίδα που χρειάζεται την έχει. Ότι ζοριζόμαστε, ζοριζόμαστε. Αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι ότι κινδυνεύουν οι ασθενείς. Για εμάς είναι πολύ πιο έντονη η πίεση. Να πω κάτι, μιλούσα το πρωί με την προϊσταμένη μου, η οποία μου είπε ότι πήγε το πρωί στην τράπεζα και υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν την προσπάθεια, φορούσαν μάσκα, αλλά παρουσία μας, έβγαλαν τη μάσκα για να απαντήσουν στο τηλέφωνο, έβγαλαν τη μάσκα για να φάνε ένα μπισκοτάκι. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε, είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα και συνεχώς. Η γυναίκα μου το είπε με καλή διάθεση γιατί το είδε, γινόταν μπροστά της. Είναι άνθρωποι που καταλαβαίνουν, κάνουν προσπάθεια και βγάζουν τη μάσκα για λίγο, αλλά και το λίγο φτάνει” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ