Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα καρπούζια είναι ξανά στην κορυφή της λίστας με τα δροσερά καλοκαιρινά φαγητά. Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν καν το καλύτερο μέρος του καρπουζιού;
Παρότι όλοι λατρεύουμε να βυθίζουμε τα δόντια μας στο ζουμερό κόκκινο κομμάτι του, πολλοί από εμάς ξενερώνουμε με τους σκληρούς σπόρους που αφήνουν οι δαγκωνιές στο στόμα μας – γι’ αυτό το λόγο έγιναν τόσο δημοφιλή τα άσπορα καρπούζια. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι σπόροι έχουν κάτι πολύ ενδιαφέρον – και εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία.
Οι ίνες των σπόρων βοηθούν την πέψη και είναι εξαιρετικά σημαντικές για τα υγιή βακτήρια της κοιλιάς.Διαβάστε τη συνέχεια εδώ