Μίλτος Τεντόγλου: Η συγκλονιστική απάντηση του Πομάσκι όταν ο πατέρας του Ολυμπιονίκη τον ρώτησε αν ο γιος του μπορεί να πάει ψηλά

Mία συνέντευξη από καρδιάς έδωσε ο πατέρας του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος, ο οποίος μίλησε για τον κορυφαίο αθλητή αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ιστορίες από τα παιδικά χρόνια του γιου του.

Ο Γιώργος Τεντόγλου, o οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία από το 2012, μίλησε στο fosonline.gr για τα σπορ που απολάμβανε ο Μίλτος από παιδί, μοιράστηκε το όνειρο που έχει για τον γιο του αλλά και μία ιστορία με τον Πομάσκι, το οποίο – όπως είπε- είχε ρωτήσει αν ο Μίλτος έχει προοπτικές να φτάσει ψηλά.

Δείτε ορισμένες από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Γιώργος Τεντόγλου και τι απάντησε:

Αθλητικά θυμάστε κάποιο περιστατικό όταν ήταν ο Μίλτος μικρός;

Είχαμε πάει μία εκδρομή στη Γερμανία, σε μια πόλη η οποία φημίζεται για τα πετρώματά της. Αφού είδαμε το μουσείο εκεί, αποφασίσαμε να πάμε σε ένα κάστρο που ήταν σε βουνό και υπήρχε ένα μονοπάτι. Ο Μίλτος ανέβηκε μέχρι την κορυφή του βουνού χωρίς να πατήσει στο μονοπάτι. Πάταγε από βράχο σε βράχο!

Πόσων ετών ήταν;

Έξι με επτά. Φοβόμουν μη χτυπήσει, προσπαθούσα να τον συνετίσω, αλλά συνέχιζε τον χαβά του.

Τι σπορ τού άρεσε;

Είχε μεγάλη αγάπη στο ποδήλατο. Εκτός από το μηχανάκι που σας είπα, είχε μαζέψει λεφτά και αγόρασε ένα ποδήλατο πανάκριβο με το οποίο έκανε σούζες, φιγούρες, του άρεσε να κάνει σόου, ανέβαινε πλαγιές. Μια φορά είχε φαγωθεί να ανέβει μια πλαγιά με το μηχανάκι, έπεσε, έπαθε ζημιά η ντίζα, χτύπησε το σαγόνι, του είπα να φύγουμε και ότι θα του φτιάξω την ντίζα, αλλά η στενοχώρια του ήταν που δεν είχε καταφέρει να ανέβει την πλαγιά, όχι που χτύπησε.

Κολυμβητής ήταν καλός τα καλοκαίρια;

Πολύ. Πήγαινε και κολυμβητήριο. Σε ό,τι του άρεσε είχε το χάρισμα να είναι πολύ καλός. Ζωγράφιζε πολύ καλά. Μουσική έπαιζε πολύ καλά. Κολυμβητήριο ήταν πολύ καλός. Στο ποδήλατο, στα ακροβατικά.

Άρα και στο τριπλούν μπορεί να γίνει καλός;

Είναι ήδη καλός. Ξέρω ότι έχει κάνει εσωτερικούς αγώνες με τον Τσιάμη και τον Ανδρικόπουλο και μου έχει πει ότι άμα θέλει τους νικάει και τους δύο! «Και γιατί δεν το κάνεις ρε;» του είπα. Μου απάντησε για να μην επιβαρύνει τα γόνατά του και για να μείνει συγκεντρωμένος στο μήκος. Όμως, αν αποφασίσει να αλλάξει αγώνισμα και προπονηθεί σκληρά στο τριπλούν, θα γίνει κορυφαίος και σε αυτό.

Ποιος είχε στην οικογένεια αθλητικά προσόντα;

Ο πατέρας μου. Ήταν τερματοφύλακας στα νιάτα του. Κι ενώ ήταν κοντός, μπορούσε να φτάνει με το πόδι το οριζόντιο δοκάρι! Από εκεί πήρε την αλτικότητα ο Μίλτος.

Ποιο είναι το όνειρό σας για τον γιο σας; Το παγκόσμιο ρεκόρ;

Ασφαλώς. Βασικά θέλω να τον δω να κάνει έναν αγώνα που να τον χαρεί με την ψυχή του. Είδες τι είπε προχθές; Ότι ήταν χάλια και δεν το ευχαριστήθηκε. Το έβλεπα στο πρόσωπό του. Πήρε χρυσό ξανά σε Παγκόσμιο και δεν ήταν ευτυχισμένος. Θέλω να τον δω να κάνει έναν αγώνα που θα τον γεμίσει. Όνειρο είναι και να πάρει το δεύτερο σερί χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Σας έχει πει αν μετά τον αθλητισμό θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική; Θα ψηφιζόταν για βουλευτής σίγουρα.

Όχι, δεν το γνωρίζω αυτό. Αν μου έλεγε κάτι τέτοιο πάντως, θα προσπαθούσα να τον αποτρέψω να ασχοληθεί με την πολιτική.

Γιατί; 

Είναι κρίμα να χαλάσει το καλό όνομα που έφτιαξε…

Πείτε μου καμιά ιστορία με Πομάσκι, ο οποίος είναι μορφή.

Θα σου πω κάτι που με είχε εκπλήξει όταν πρωτογνώρισα τον Πομάσκι. Πήγα και τον έπιασα στην Αθήνα και τον ρώτησα «πες μου την αλήθεια, κόουτς, ο γιος μου έχει προοπτικές να φτάσει ψηλά;». Τότε είχε βγει πέμπτος στο Παγκόσμιο εφήβων. Ξέρεις τι μου απάντησε;

Μου είχε πει «άκου να σε πω, Γιώργος (σ.σ. γελάμε. Έχει να κάνει με την προφορά του Πομάσκι). Κάθε 100 χρόνια γεννιέται ένας Μότσαρτ, ένας Μαραντόνα, ένας Τζόρνταν, ένας Θεοδωράκης, τώρα έρχεται η σειρά του Τεντόγλου»!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ