Μήλος: Eικόνες ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών της θαλαμηγού -ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των επιβατών της θαλαμηγού, η οποία βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μήλου και Αντιμήλου, το πρωί της Πέμπτης. Οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, συγκλονίζουν. Οι άνθρωποι, που φορούν σωσίβια, βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, ενώ ένας διασώστης τους προσεγγίζει με τζετ σκι. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το cyclades24.gr φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί από επιβάτες του sea jet 2, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και έσπευσε να περισυλλέξει τους ναυαγούς. Όλοι οι επιβάτες στη θαλαμηγό, μήκους 28 μέτρων και σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, ήταν Έλληνες, ενώ πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι τρεις εξ’ αυτών ήταν ανήλικοι. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μήλου.

Το περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε απόσταση 16 ναυτικών μιλίων, δυτικά βορειοδυτικά, της Μήλου, περίπου στις 10.30 το πρωί. Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το Λιμενικό, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία σκάφη του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης σημειώνει: “Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει”.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: cyclades24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ