Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινούν τα λόγια του Τούρκου μουσικού Ζουλφού Λιβανελί

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε παγκόσμιο αποτύπωμα τόσο με τη μουσική του όσο και με την πληθωρική και εμβληματική προσωπικότητά του. Ένας από τους καλούς του φίλους ήταν και ο Τούρκος μουσικός, Ζουλφού Λιβανελί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Λιβανελί για τη σχέση και τη φιλία με τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και για την απώλειά του είπε ότι «ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία 40 χρόνια. Όχι μόνο στη δουλειά, όχι μόνο για την ελληνοτουρκική φιλία. Ήταν για εμένα μέλος της οικογένειάς μου, κάτι σαν μεγάλος αδελφός, σαν μέντοράς μου και είναι πολύ θλιμμένος. Είναι μεγάλη απώλεια για εμένα».

Μίκης Θεοδωράκης - Λιβανελί

Όπως είπε ο ίδιος, «οργανώσαμε μαζί πολλές συναυλίες για την ελληνοτουρκική φιλία. Νομίζω ότι αυτή η 40χρονη προσπάθεια με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μίκη Θεοδωράκη , αλλά και οι καλλιτεχνικές συνεργασίες με άλλους Έλληνες φίλους είχαν ένα νόημα και νομίζω ότι δεν έχει εξαφανιστεί. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλον τραγουδώντας και ακόμη και σήμερα στην Τουρκία οι προοδευτικοί άνθρωποι, φοιτητές και πάρα πολλοί που αγαπούν τη μουσική, πενθούν για τον Μίκη Θεοδωράκη».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Λιβανελί έγιναν αφιερώματα στην τουρκική τηλεόραση για τον Μίκη Θεοδωράκη και όπως τόνισε «χωρίς τον Μίκη ο κόσμος δεν θα είναι τόσο φωτεινός όσο ήταν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ