Μίκης Θεοδωράκης: Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα

«Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα. Μπήκε σε όλους αυτούς και τον φάγανε. Η Αριστερά, αυτή την στιγμή, με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν», ανέφερε ο μεγάλος συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης. Διάλογοι στο Λυκόφως».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, αλλά και στην πρόσφατη ψήφιση των νέων μέτρων.

«Η ψήφιση είναι το ορντέβρ, η εφαρμογή του είναι εκείνη που πονάει. Όταν ένας πατέρας γυρίζει σπίτι και το παιδί του τού λέει “μπαμπά, πεινάω”, εκεί τρελαίνεται», ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «Δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να το κάνουν αυτό στους ανθρώπους».

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τόνισε: «Πρέπει να γίνει αλλαγή πλεύσης. Χρειάζεται η ουδετερότητα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα δίποδο Λαός-Αυτάρκεια. Γιατί μπορεί εγώ να ήμουν από τους μοναδικούς αριστερούς που στο παρελθόν ήταν υπέρ της Ευρώπης, η σημερινή Ευρώπη, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που εγώ ονειρευόμουν, μία Ευρώπη δηλαδή ενωμένη, με μία κυβέρνηση, πλούσια, ισχυρή, με ειρήνη και δημοκρατία».

Ο Μίκης Θεοδωράκης σχολίασε επίσης τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα: «Η σημερινή Βουλή απλώς υπάρχει για να δίνει μία δημοκρατικοφάνεια στις αποφάσεις των ξένων».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης είπε για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «Στενοχωριέμαι για τον Τσίπρα. Μπήκε σε όλους αυτούς και τον φάγανε. Η Αριστερά, αυτή την στιγμή, με αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός κι εγώ δεν δέχομαι να συμμετέχω σε αυτήν».

«Πολλοί λένε πως οι Έλληνες έχουν παραλύσει. Εγώ όμως έχω δει πολλές φορές στη ζωή μου τον ελληνικό λαό να είναι παράλυτος και την επόμενη ημέρα να ξεσηκώνεται. Η Ιστορία έχει δείξει πως όταν ένας λαός είναι όρθιος, κάποτε θα νικήσει».

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ώρα αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ