«Μια ημέρα πριν το γάμο»

 

 

«Μια ημέρα πριν το γάμο»

 

Για την Ημαθία αναχωρούν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου δυο χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, προκειμένου να γράψουν ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην πολιτιστική τους διαδρομή.

Πενήντα χορευτές και συνοδοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αθανάσιο Φραντζή θα βρεθούν στην «καρδιά» της Μακεδονίας, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας, προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλεως.

Η πολυμελής αντιπροσωπεία έχει προμηθευτεί και έντυπο διαφημιστικό υλικό, προκειμένου εκτός από τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδήλωση να πετύχουν και την προβολή της Αχαΐας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτούν και την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιοχές.

Η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όπου με τη «συνοδεία» ζωντανής ορχήστρας θα πάρουν μέρος πέντε εκλεκτά χορευτικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν από την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο και τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού, εκπροσωπώντας την Πελοπόννησο.

Το κεντρικό μέρος των εκδηλώσεων είναι παραδοσιακό δρώμενο, αφιέρωμα στην «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ» που το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβασίλων θα παρουσιάσουν το σοι της νύφης και τις προετοιμασίες του παραδοσιακού γάμου και τα χορευτικά το Παγκαλαβρυτινού ως τιμώμενα προσκεκλημένα, θα συμμετέχουν στο δρώμενο με τον γαμπρό και το σόι του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ