Μη κρατικά πανεπιστήμια: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές

Στους δρόμους για όγδοη εβδομάδα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, με την ακρόαση εκπροσώπων φορέων συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» με το κλίμα να είναι βαρύ για την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή καθώς βρίσκει απέναντί της τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Mega, πριν από λίγο οι φοιτητικοί σύλλογοι έκλεισαν την Πανεπιστημίου και αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία με κατεύθυνση προς την Ομόνοια και από εκεί προς τη Βουλή. Οι φοιτητές αναμένεται να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 8 Μαρτίου.

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται επίσης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας , της Πλατείας Συντάγματος καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ