Μετρούν τις πληγές τους στη Σάμο

Μετρούν τις πληγές τους στη Σάμο

Το πρώτο φως της ημέρας ανέδειξε το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στο Ηραίον της Σάμου από την πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια σφοδρή βροχόπτωση, που διήρκησε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Συνεργεία του στρατού, της Πυροσβεστικής, εθελοντών, της Περιφερειακής Ενότητας και τέλος του Δήμου δούλεψαν, χθες, ολονυκτίς με σκοπό να αντλήσουν τα νερά από τα πάμπολλα υπόγεια και καταστήματα, που πλημμύρισαν.

Το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή η Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου η οποία συμμετείχε στην άτυπη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, που έγινε στο ‘στρατόπεδο 298’ του Ηραίου, για τον σωστότερο προγραμματισμό των ενεργειών στην κατεύθυνση της αποκατάστασης ζημιών.

Η κ. Καλογήρου δήλωσε ότι θα προσληφθούν, άμεσα, 6 άτομα με δίμηνη σύμβαση έργου.

Επίσης, ζητήθηκε από τον ταξίαρχο της 79 ΑΔΤΕ να αποσπάσει στον Δήμο 20 άτομα, που θα συνδράμουν στην επιχείρηση καθαρισμού και αποκατάστασης στην πληγείσα περιοχή .

Κλιμάκιο αποτελούμενο από την γ.γ, τον δήμαρχο , τους προϊσταμένους των γραφείων πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου , της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, επισκέφθηκε εν συνεχεία όλα τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Σήμερα το πρωί, κλιμάκια στα οποία συμμετέχουν πολιτικοί μηχανικοί θα προχωρήσουν στο έργο της αποτίμησης τους, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν.

Η περιοχή έχει ήδη κηρυχτεί, από το Σάββατο, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, θα επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο της δασικής υπηρεσίας .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ