Μετρό: Αυτοψία Δήμα στο εργοτάξιο της Κατεχάκη, όπου διανοίχθηκε η σήραγγα – Δείτε εικόνες

Αυτοψία Δήμα στο εργοτάξιο της Κατεχάκη

Αυτοψία στο εργοτάξιο της Λεωφόρου Κατεχάκη, εκεί όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του Μετρό, έκανε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας περιηγήθηκε στον χώρο, συνομίλησε με τους εργαζομένους και έκανε αυτοψία με αφορμή τη διάνοιξη της σήραγγας 186 μέτρων για την οποία πολλή συζήτηση και αντιδράσεις προκλήθηκαν.

Χθες, δόθηκε εντολή αποκατάστασης του τρόπου εκτέλεσης της κατασκευής σήραγγας της γραμμής 4 του Μετρό, στην κοινοπραξία που εκτελεί το έργο, αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό ότι διανοίχθηκε η σήραγγα, εκτός της μελέτης, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Η ανακοίνωση της κοινοπραξίας – «Προβλέπεται στις μελέτες, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας»

Απαντήσεις- διευκρινίσεις σχετικά με την κατασκευή σήραγγας της Γραμμής 4 του Μετρό στην Λεωφόρο Κατεχάκη, δίνει η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΒΑΞ ΑΕ- GHELLA SpA- ALSTOM TRANSPORT S.A. μετά τη συζήτηση που άνοιξε και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, όταν έγινε γνωστό μέσω επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή από τον Χρήστο Κατσώτη του ΚΚΕ, ότι επί 6 μήνες ο ανάδοχος έσκαβε για 150 μέτρα «κατά παράβαση της μελέτης».

Σήμερα η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η εταιρεία εκτελεί το σπουδαίο αυτό έργο απολύτως προσηλωμένη στην ασφάλεια, την ποιότητα και την ταχύτητα κατασκευής του έργου».

Ειδικότερα πηγές της ΑΒΑΞ αναφέρουν:

«Η ανάδοχος κοινοπραξία εκτελεί το σπουδαίο αυτό έργο απολύτως προσηλωμένη στην ασφάλεια, την ποιότητα και την ταχύτητα κατασκευής του έργου, όπως διαχρονικά συμβαίνει σε παρόμοια έργα των μελών της Κοινοπραξίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό» δηλώνουν πηγές της ΑVAX.

Exit mobile version