Μέτρα… Ολυμπιακών Αγώνων

Μέτρα… Ολυμπιακών Αγώνων

Μέτρα ασφαλείας διαστάσεων Ολυμπιακών Αγώνων παίρνει η ΕΛ.ΑΣ. θωρακίζοντας, υπό τον φόβο ισχυρού τρομοκρατικού χτυπήματος, εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και αυτοκινητοπομπές που συνδέονται με την ελληνική προεδρία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ περιλαμβάνει από περιπολίες πάνοπλων αστυνομικών περιμετρικά του Ζαππείου και των ξενοδοχείων όπου καταλύουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έως την παρουσία μυστικών αστυνομικών, π.χ. σε ρόλο νεαρού ζεύγους τουριστών, περιμετρικά της Ακρόπολης.

Επιπλέον, με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. επαναξιολογούνται και ενισχύονται άμεσα τα μέτρα φύλαξης στους συνολικά 320 φυλασσόμενους (με σταθερή σκοπιά) στόχους στην Αττική, ενώ έχουν ήδη δοθεί φωτογραφίες υπόπτων για τρομοκρατική δράση (μεταξύ αυτών και του φυγόποινου Χρ. Ξηρού) σε αστυνομικούς που μετέχουν στον σχεδιασμό ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αποτροπή χτυπήματος και την ενίσχυση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό Ξηρού συνδράμουν με τεχνικό εξοπλισμό, αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ