Μετέφερε παράνομους μετανάστες

Μετέφερε παράνομους μετανάστες

 

Παράνομους μετανάστες μετέφερε 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη στα διόδια των Τεμπών από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Ο συλληφθείς μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 14 παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων επτά ήταν υπήκοοι Συρίας, δυο Παλαιστίνης και πέντε Αφγανιστάν. Μεταξύ των Αφγανών μεταναστών ήταν και μία οικογένεια αποτελούμενη από τους γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 10 και 5 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος αποτελεί μέλος υποομάδας διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, η οποία απαρτίζεται από αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας και αναλαμβάνει σε συνεννόηση με Τούρκους διακινητές να παραλαμβάνει λαθρομετανάστες από τον Έβρο και να τους μεταφέρει οδικώς στο εσωτερικό της χώρας. Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς είχε παραλάβει τους παράνομους μετανάστες από παρέβρια περιοχή και θα τους μετέφερε με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Αθήνα, έναντι μη εξακριβωμένου χρηματικού τιμήματος, το οποίο θα εισέπραττε με την επιστροφή του στη Βουλγαρία.

Στην κατοχή του 24χρονου διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 45ευρώ και 20 λέβα Βουλγαρίας. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών. 

Ο 24χρονος διακινητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σε βάρος των παράνομων μεταναστών θα  εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ