Μετέφεραν 103 μετανάστες με φορτηγό – ΦΩΤΟ

Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν συνολικά 103 αλλοδαπούς, από τους οποίους θα αποκόμιζαν 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε  υπόθεση παράνομης διακίνησης 103 αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν ένας 40χρονος Βούλγαρος ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και πέντε ακόμη μέλη της, ηλικίας από 25 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Προώθησης-διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και παράβασης Νόμου περί Όπλων.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό να κινούνται ύποπτα επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, σε σχηματισμό προπομπού και κυρίως οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 103 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και 19 ανήλικων παιδιών.

Επίσης, προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθαν λαθραία στη χώρα από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο φορτηγό αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Σε χώρους του οχήματος – προπομπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σπάθα και τα στοιχεία κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου, γεγονός που αποδεικνύει τη συντονισμένη εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο κάθε διακινούμενος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, για τη μεταφορά του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την παράνομη διακίνηση κατασχέθηκαν, καθώς επίσης κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ως προερχόμενο από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.