Μετανάστης έχασε την ζωή του στη λιμνοδεξαμενή του Ζυφιά – ΦΩΤΟ

Τραγικό τέλος επιφύλασσε η μοίρα για 30χρονο μετανάστη που διέμενε στη ΒΙ.ΑΛ..

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όταν μία παρέα 15 ατόμων, όπως συνηθίζουν, επιχείρησαν να πέσουν στη λιμνοδεξαμενή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.Ενώ όμως η παρέα του κολύμπησε και βγήκε στη στεριά ο ίδιος έμεινε πίσω και πνίγηκε σε βάθος 2,5 μέτρων πολύ κοντά προς το σημείο εξόδου. Παρότι σύμφωνα με τους φίλους του κάλεσε σε βοήθεια φωνάζοντας και κουνώντας τα χέρια του, γρήγορα βυθίστηκε στο νερό με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του πριν καν προλάβουν να σπεύσουν για βοήθεια.Περί τις 20:00 η Αστυνομία κάλεσε δύτη με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες εντοπισμού του οι οποίες όμως καθυστέρησαν εξαιτίας της θολότητας του νερού και των ακαθαρσιών.

Λίγο πριν τελειώσει το οξυγόνο του δύτη οι έρευνες απέδωσαν καρπούς αφού κατά την έξοδό του από τη λιμνοδεξαμενή έπεσε πάνω στο πτώμα του άτυχου μετανάστη λίγα μέτρα μακριά από τη στεριά και σε βάθος περίπου 2,5 μέτρων.Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με νεκροφόρα στο νοσοκομείο Χίου για νεκροψία – νεκροτομή ενώ η Αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Απερίφρακτη με ευθύνη της ΔΕΥΑΝΧ

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό δημιουργεί έντονη ανησυχία καθώς από την αρχή του καλοκαιριού ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούν τη λιμνοδεξαμενή του Ζυφιά για να δροσιστούν.

Παρότι η ΔΕΥΑΝ Χίου είναι γνώστης της συγκεκριμένης κατάστασης η λιμνοδεξαμενή παραμένει απερίφρακτη με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτή να είναι ανεμπόδιστη από τον οποιονδήποτε.

Μάλιστα το συγκεκριμένο νερό προορίζεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εταιρείας για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή:politishios.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.