Μεταναστευτικό: Δείτε LIVE εικόνα από το τελωνείο στις Καστανιές

Κλειστό παραμένει το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, καθώς έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά, μετανάστες και πρόσφυγες με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.Δείτε LIVE εικόνα από το τελωνείο στις Καστανιές:

Εικόνες εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που αναχωρούν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Κάποιοι βρίσκονται στο Δικελί κοντά στη Σμύρνη και φέρονται έτοιμοι να επιβιβαστούν σε βάρκες προκειμένου να περάσουν απέναντι στη Λέσβο. “Πηγαίνουμε στην Ελλάδα, έχουμε ετοιμάσει τα πράγματά μας και τα χρήματά μας. Ήρθαμε να ετοιμάσουμε τις βάρκες και τον εξοπλισμό μας. Θα πάμε στην Ελλάδα από εδώ”, λέει ένας άνδρας στην τηλεοπτική κάμερα και συμπληρώνει: “Μπορούμε να περάσουμε ελεύθερα. Οι συνοριοφύλακες και όλοι μας είπαν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Μας είπαν ‘μπορείτε να φύγετε τώρα. Μπορείτε να φύγετε οποιαδήποτε ώρα’”. Σε άλλες εικόνες, εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονται να περπατούν από την Αδριανούπολη με κατεύθυνση προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ προέρχονται από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν και το Μαρόκο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ