Μετάλλαξη Όμικρον: Στο μικροσκόπιο 40.000 δείγματα – Τι βρέθηκε μετά τον επανέλεγχο

Η Ελλάδα θωρακίζει τις πύλες εισόδου της χώρας μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που έχει σημάνει για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα της Όμικρον, στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε επανέλεγχο, 40.000 δειγμάτων PCR που είχαν ελεγχθεί για μεταλλάξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η παραλλαγή Όμικρον έχει φτάσει στην Ελλάδα. Δεν βρέθηκε κάποιο θετικό δείγμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται για τον εντοπισμό οποιουδήποτε τέτοιου κρούσματος προκειμένου να υπάρξει αμέσως ιχνηλάτηση και να γίνει προσπάθεια να μην εξαπλωθεί.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν

Aναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).
Επισημαίνεται ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ώρα 06.00 π.μ.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.