Meridian Cargo: Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος του Antonov

Ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρίας Meridian Cargo δήλωσε ότι είναι νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Antonov (An-12), που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην ευρύτερη αγροτική περιοχή των Αντιφιλίππων στην Καβάλα.

“Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τηλεφωνικά στο Reuters, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα drone του στρατού που πετούν πάνω από το σημείο της τραγωδίας έχουν εντοπίσει σορούς, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση από το Antonov. Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν προσεγγίσει την περιοχή της συντριβής λόγω πιθανής έκρηξης πυρομαχικών που δεν εξερράγησαν με την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος. Έτσι αναμένεται ο ειδικός λόχος του στρατού, ώστε να γίνει ασφαλής προσέγγιση του σημείου.

Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά το Antonov

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρεία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ