Μένης Κουμανταρέας: Αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του – Τι κατέθεσε στενός φίλος του -ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη τον Δεκέμβριο του 2014. Οι δυο αλλοδαποί καταδικασθέντες της υπόθεσης, στους οποίους σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι ξανά αντιμέτωποι με δικαστές και ενόρκους. Η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016 με το δικαστήριο να κρίνει τότε ένοχους για τη δολοφονία του συγγραφέα τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, ηλικίας 30 και 33 ετών σήμερα.

Στενός φίλος του Μένη Κουμανταρέα περιέγραψε στο δικαστήριο με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως βρήκε νεκρό τον συγγρφαέα. “Μόλις ανοίξαμε την πόρτα καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι είχε γίνει. Οι ντουλάπες ήταν ανοιχτές. Ο Μένης ήταν στο κρεβάτι νεκρός ανάσκελα. Είχε αίματα στο πρόσωπο, στα χέρια του…” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό της δολοφονίας του συγγραφέα

Ο Μένης Κουμανταρέας δολοφονήθηκε στο σπίτι του από τους δύο Ρουμάνους το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2014, στο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Νωρίτερα, ο δημοφιλής συγγραφέας ο οποίος ζούσε μόνος έπινε τον απογευματινό του καφέ μαζί με φίλους του στην καφετέρια όπου σύχναζε στην Κυψέλη.

Κάποια στιγμή όμως σηκώθηκε βιαστικά λέγοντας στην παρέα του πως πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι για ένα σημαντικό ραντεβού και θα επέστρεφε στην καφετέρια λίγο αργότερα.

Όσο η ώρα περνούσε και ο Μένης Κουμανταρέας δεν επέστρεφε, ο στενός του φίλος Θανάσης Φουσκαρίνης, ανέβηκε στο διαμέρισμα για να δει τι είχε συμβεί. Εκείνος όμως δεν απαντούσε και έτσι ο κ. Φουσκαρίνης, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην πρώτη δίκη, τηλεφώνησε στην ανηψιά του συγγραφέα που είχε κλειδιά του διαμερίσματος.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά στην κρεβατοκάμαρα είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος (…)» είχε καταθέσει ο φίλος του συγγραφέα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο άνδρες δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους οι δυο καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 30χρονος κατηγορούμενος, είχε ανακαλέσει τα όσα είχε πει προανακριτικά και συγκεκριμένα ότι είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι με τον λογοτέχνη είχε φιλική σχέση. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως την βραδιά της δολοφονίας είχε ζητήσει χρήματα από το συγγραφέα, τα οποία εκείνος αρνήθηκε του δώσει.

«Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα… Λυπάμαι πολύ αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», είχε αναφέρει στην απολογία του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το ρόλο του συγκατηγορουμένου του στην υπόθεση. Όπως είχε πει τότε στο δικαστήριο ο συγκατηγορούμενος του είχε μείνει μόνος με τον συγγραφέα στο διαμέρισμά του επί 20 λεπτά.

«Άκουσα ήχους χτυπημάτων κι όταν ανέβηκα είδα το συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος. Ο συγκατηγορούμενος μου είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε», είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ο δεύτερος καταδικασθείς, κατά την απολογία του στην πρωτοβάθμια δίκη.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει το θύμα και ο συγκατηγορούμενος του είχαν λογομαχήσει έντονα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ