Μένιος Φουρθιώτης: Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του – Τα ραντεβού και οι συνομιλίες με τους δύο ποινικούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν πριν από λίγο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί που εμπλέκονται στην εικονική επίθεση έξω από το σπίτι του παρουσιαστή. Εντός ολίγου αναμένεται η δίωξη που θα τους ασκηθεί. Αν η δίωξη είναι για κακουργηματικές κατηγορίες, οι κατηγορούμενοι θα πάνε απευθείας στον ανακριτή. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του τμήματος Εκβιαστών που χειρίστηκε την υπόθεση ότι υπήρξε σύνδεση μεταξύ του γνωστού παρουσιαστή και των δύο ποινικών, που είναι τα άτομα τα οποία πυροβόλησαν στο σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης πλήρωσε 40.000 και δύο αυτά άτομα, 20.000 ευρώ στον καθέναν, μετρητά, έτσι ώστε να πάνε στις 16 Απριλίου το βράδυ και να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Τότε, υπενθυμίζεται, για κακή τους τύχη, τα συγκεκριμένα δύο άτομα είχαν πέσει πάνω σε διερχόμενους ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Δεν είχαν διστάσει μάλιστα να ανοίξουν πυρ εναντίον τους με το καλάσνικοφ ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, τους είχε πέσει και ένα σακίδιο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Επίσης, οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς των αγνώστων εναντίον των αστυνομικών στην Εκάλη φέρεται να ταιριάζουν με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί μια μέρα μετά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Τι τους “πρόδωσε”

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την Ασφάλεια Αττικής, φαίνεται ότι εκείνη την ημέρα που έχει η συμπλοκή με τους αστυνομικούς, θα πήγαιναν για να πυροβολήσουν το σπίτι του παρουσιαστή. Όταν δεν πήγαν, εκείνος επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε το σχέδιο να εκτελεστεί όπως είχαν αποφασίσει, και ύστερα από 22 ώρες τα δύο αυτά άτομα, με το ίδιο όπλο, πήγαν και πυροβόλησαν το σπίτι του. Λίγες ημέρες μετά τοποθετήθηκε και ο εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο του σπιτιού του.

Ένα από τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση φαίνεται πως είχε γνώσεις για να φτιάχνει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, και οι τρεις κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Οι δύο ποινικοί φαίνεται πως κατηγορούνται και για συναυτουργία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται και για ηθική αυτουργία για την έκρηξη, αλλά και για τον νόμο περί όπλων.

Όπως μετέδωσε το MEGA, φαίνεται ότι έκαναν ραντεβού τόσο στο σπίτι του στον Διόνυσο, όσο και σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Εκεί μάλιστα, μια ημέρα μετά την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή στις 17 Απριλίου, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να έδωσε και τα 40.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο παρουσιαστής αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε στους αστυνομικούς και επιφυλάχθηκε να καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Οι δύο ποινικοί που έχουν συλληφθεί χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως σκληροί, ενώ τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί και σε παλαιότερη δικογραφία για προστασία νυχτερινών μαγαζιών. Δεν είπαν πολλά, τα στοιχεία όμως που έχει το τμήμα Εκβιαστών για τα συγκεκριμένα άτομα είναι συντριπτικά εναντίον τους και “δένουν”, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, την υπόθεση, ενώ φαίνεται πως όλα έγιναν για να επιστρέψει η φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ