Μένιος Φουρθιώτης: Ποινική δίωξη σε βάρος του – Για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων. Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αποδίδονται στον τηλεπαρουσιαστή είναι:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

Έκρηξη

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του MEGA, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του τμήματος Εκβιαστών που χειρίστηκε την υπόθεση ότι υπήρξε σύνδεση μεταξύ του γνωστού παρουσιαστή και των δύο ποινικών, που είναι τα άτομα τα οποία πυροβόλησαν στο σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης πλήρωσε 40.000 και δύο αυτά άτομα, 20.000 ευρώ στον καθέναν, μετρητά, έτσι ώστε να πάνε στις 16 Απριλίου το βράδυ και να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Τότε, υπενθυμίζεται, για κακή τους τύχη, τα συγκεκριμένα δύο άτομα είχαν πέσει πάνω σε διερχόμενους ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Δεν είχαν διστάσει μάλιστα να ανοίξουν πυρ εναντίον τους με το καλάσνικοφ ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, τους είχε πέσει και ένα σακίδιο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Επίσης, οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς των αγνώστων εναντίον των αστυνομικών στην Εκάλη φέρεται να ταιριάζουν με τους κάλυκες που είχαν βρεθεί μια μέρα μετά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Τι τους “πρόδωσε”

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA από την Ασφάλεια Αττικής, φαίνεται ότι εκείνη την ημέρα που έχει η συμπλοκή με τους αστυνομικούς, θα πήγαιναν για να πυροβολήσουν το σπίτι του παρουσιαστή. Όταν δεν πήγαν, εκείνος επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε το σχέδιο να εκτελεστεί όπως είχαν αποφασίσει, και ύστερα από 22 ώρες τα δύο αυτά άτομα, με το ίδιο όπλο, πήγαν και πυροβόλησαν το σπίτι του. Λίγες ημέρες μετά τοποθετήθηκε και ο εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο του σπιτιού του.

Ένα από τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση φαίνεται πως είχε γνώσεις για να φτιάχνει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, και οι τρεις κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Οι δύο ποινικοί φαίνεται πως κατηγορούνται και για συναυτουργία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται και για ηθική αυτουργία για την έκρηξη, αλλά και για τον νόμο περί όπλων.

Όπως μετέδωσε το MEGA, φαίνεται ότι έκαναν ραντεβού τόσο στο σπίτι του στον Διόνυσο, όσο και σε περιοχή της Δυτικής Αττικής. Εκεί μάλιστα, μια ημέρα μετά την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή στις 17 Απριλίου, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να έδωσε και τα 40.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι δύο ποινικοί που έχουν συλληφθεί χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως σκληροί, ενώ τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί και σε παλαιότερη δικογραφία για προστασία νυχτερινών μαγαζιών. Δεν είπαν πολλά, τα στοιχεία όμως που έχει το τμήμα Εκβιαστών για τα συγκεκριμένα άτομα είναι συντριπτικά εναντίον τους και “δένουν”, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, την υπόθεση, ενώ φαίνεται πως όλα έγιναν για να επιστρέψει η φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Το τηλέφωνο-“σκιά”

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή. Το τηλέφωνο-σκιά βρέθηκε μετά τις έρευνες του τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο Έλληνες ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την αστυνομική έρευνα, επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε την σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος που αφορούσε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του εκδότη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ