Μειώθηκαν οι γεννήσεις την περίοδο της πανδημίας – Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

Αρνητικό αντίκτυπο και στις γεννήσεις, έχει η πανδημία του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από τα ληξιαρχεία της χώρας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας όχι μόνο δεν οδήγησε σε αύξηση των γεννήσεων, αλλά αντίθετα, σε μείωσή τους. Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή εννέα μήνες και πλέον από την έναρξη της πρώτης καραντίνας, μειώθηκαν κατά 6,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

Όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία, «αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η καθοδική τάση συνεχίστηκε και τον φετινό Ιανουάριο, καθώς καταγράφηκαν 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778. Λιγότερο αρνητική ήταν η εικόνα το Φεβρουάριο, με τις γεννήσεις το 2020 να ανέρχονται στις 6.658 έναντι αυτών του 2021 που έφτασαν τις 6.553.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ