Μεγάλο «χτύπημα» της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Δύο συλλήψεις και αρκετές προσαγωγές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έχει στηθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας σε Ηράκλειο και Αθήνα από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Ηράκλειο έναν 62χρονο άνδρα και στην Αθήνα έναν 50χρονο. Στην κατοχή του Ηρακλειώτη βρέθηκαν πυροκροτητές και στην κατοχή του 50χρονου στην Αθήνα, τμήματα από αρχαία αγγεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός των δύο ανδρών που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 8, εκ των οποίων οι περισσότεροι Κρητικοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για μία πολύ καλά δεμένη υπόθεση η οποία δουλεύεται εδώ και καιρό μετά από καταγγελίες για λαθρανασκαφές σε περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Η υπόθεση όπως φαίνεται θα απασχολήσει τις Αρχές και τις επόμενες ώρες καθώς γίνονται προσπάθειες να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά και να εξακριβωθεί η συμμετοχή των υπολοίπων που έχουν ταυτοποιηθεί.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ