Μεγάλη φωτιά στο Άγιο Όρος: Καίγεται δάσος κοντά στη Μονή Μεγίστης Λαύρας – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Άγιο Όρος. Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 8/7 σε δασική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης προστέθηκαν άλλα δύο καναντέρ, φτάνοντας πλέον τα τέσσερα, ενώ ρίψεις νερού επιχειρεί και ένα ελικόπτερο. Επιπλέον, στη μάχη έχουν ριχτεί 11 οχήματα με 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χαράδρα, σε δασικό σημείο του Αγίου Όρους, σχετικά μακριά από τη Μονή, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το voria.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από κεραυνό που έπεσε σε μια δύσβατη χαράδρα στη θέση Γουρνούδες και σιγόκαιγε όλο το βράδυ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αρίστος Κασμίρογλου, Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή στη νότια περιοχή του Αγίου Όρους, επισημαίνοντας ότι η φωτιά δεν καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Όπως, είπε ότι δεν απειλείται η Μονή.  «Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ