Μεγάλη αντι-γκράφιτι επιχείρηση στην Ερμού: Καθάρισε ο πέτρινος τοίχος του Κεραμεικού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζει τη μάχη κατά της μουτζούρας ο Δήμος Αθηναίων, με τον μεγάλο πέτρινο τοίχο του Κεραμεικού, επί της Ερμού να καθαρίζεται από μπογιές και μουτζούρες, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής. Ο ιστορικός δρόμος αποδίδεται στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο καθαρός και με τα γκράφιτι εικαστικής αξίας προστατευμένα. Στη μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι τα εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, εργάστηκαν νυχθημερόν για περισσότερες από 18 ημέρες, ώστε η εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς σε μια περιοχή, που είναι πλούσια σε υπαίθρια αρχαιολογικά ευρήματα, να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Έπειτα από χρόνια αισθητικού βανδαλισμού ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, έλαμψε. Χρησιμοποιήθηκαν εξακόσια λίτρα διαλυτικού υγρού με το οποίο αφαιρέθηκε το άναρχο γκράφιτι ετών, καθώς και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό, ενώ τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν 200 λίτρα με ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το έργο ήταν απαιτητικό, καθώς η πολυετής εγκατάλειψη, είχε ως αποτέλεσμα τα συνεργεία να συναντούν στρώσεις μπογιάς σε κάθε εφαρμογή του υλικού αφαίρεσης.

Παράλληλα, τα καλόγουστα γκράφιτι, εικαστικής αξίας σε όλο το μήκος του πέτρινου τοίχου προστατεύθηκαν με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού. Αυτή, άλλωστε, είναι η γενική αρχή που ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων για αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

“Χρειάστηκαν 18 ημέρες επίμονης δουλειάς για να καθαρίσει από τη μουτζούρα πολλών ετών, ο πέτρινος τοίχος της Ερμού, έκτασης 2.300 τ.μ, στον Κεραμεικό. Σε μία περιοχή με ιδιαίτερα ιστορικά χαρακτηριστικά που έρχονται και πάλι στο φως. Κλείνουμε το δρόμο στη μιζέρια και τη μαυρίλα και κάνουμε χώρο στην πραγματική καλλιτεχνική έκφραση στις επιφάνειες της Αθήνας” έγραψε στο Instagram ο Δήμος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ