Με ζημιές 126 σπίτια από τη φωτιά στην Πεντέλη

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κτίρια στις περιοχές των Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και Ραφήνας – Πικερμίου, που επλήγησαν από την μεγάλη φωτιά της 19ης Ιουλίου. 

Οι έλεγχοι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 126 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα,

–       Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

–       Επίσης, έχουν ελεγχθεί οκτώ επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων δύο είναι κατάλληλοι για χρήση, ένας προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και πέντε επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

–       Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων πέντε κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

–       Τέλος ελέγχθηκαν πέντε Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι τέσσερις κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο ένας προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ