Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας – ΒΙΝΤΕΟ

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που υποδέθηκε το λείψανο της Αγίας επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα, το οποίο τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία στις 18.30 με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Γύρω από τον κιλλίβαντα τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κρατούσαν ισάριθμες κορδέλες που κατέληγαν στο λείψανο. Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα ήταν το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης, ο δικέφαλος αετός, από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ, παρέστησαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο. Μάλιστα, γύρω από τον κιλλίβαντα δεν υπήρχαν απλοί στρατιώτες, αλλά αξιωματικοί.

Το άγιο λείψανο υποδέχθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, όπου θα παραμείνει για 15 ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ αυτή τη στιγμή τελείται Δοξολογία, παρουσία πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων, και με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ:

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το απόρρητο σημείωμα της Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά

“Σκηνοθετημένη ιστορία η Αμφίπολη” λέει ο γ.γ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.