Με μήνυμα «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Johnson & Johnson μας προτρέπει να διακόψουμε το κάπνισμα & να κάνουμε την εξέταση για την υγεία του πνεύμονα

H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της Johnson & Johnson προτρέπουν το κοινό να διακόψει το κάπνισμα και να κάνουν προληπτικά την εξέταση για την υγεία του πνεύμονα μέσα από την καμπάνια «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ».

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο, η ενημέρωση για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και την παρότρυνση της διακοπής καπνίσματος είναι το πιο σημαντικό στοίχημα που θέλει να κερδίσει αυτή η κοινωνική καμπάνια.

Στην εκστρατεία αυτή , οι πολίτες καλούνται να πάρουν ανάσα ζωής, να κόψουν το τσιγάρο και να μη χρειαστεί να γίνουν ποτέ εκείνοι οι  ήρωες που θα παλέψουν και θα νικήσουν τον καρκίνο του πνεύμονα. Η έγκαιρη διάγνωση, αυξάνει έως και 20 φορές το ποσοστό επιβίωσης του ασθενούς. Σύμφωνα με μελέτες το στάδιο διάγνωσής του καρκίνου του πνεύμονα επηρεάζει σημαντικά την πρόγνωση του ασθενούς, με το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης να προσδιορίζεται στο 60% περίπου για πρώιμη εντοπισμένη νόσο και κάτω από το 10% για μεταστατική νόσο τελικού σταδίου (Cancer Research UK, 2013).

Παράλληλα, δεν είναι ποτέ αργά για να σταματήσουμε το κάπνισμα. Όσο πιο γρήγορα το διακόψουμε, τόσο περισσότερο μειώνονται οι πιθανότητές να νοσήσουμε από καρκίνο και άλλες ασθένειες. Υπάρχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την διακοπή του καπνίσματος, αρκεί να ενημερωθούμε για αυτές.

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Η καμπάνια «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας με την υποστήριξη της  Johnson & Johnson ενημερώνει τους πολίτες ότι υπάρχουν σχετικές εξετάσεις που μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και να βελτιώσουν την πρόγνωση της νόσου αλλά και ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι διακοπής καπνίσματος. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα παίζει ζωτικό ρόλο για τη διάγνωσή του σε ασθενείς σε πρώιμο στάδιο. Η διαδικασία αυτή, είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα δεν εμφανίζονται συχνά παρά μόνο αφού οι ασθενείς παρουσιάσουν τη νόσο στο τελικό στάδιο, το οποίο σημαίνει ότι μεγάλο ποσοστό των διαγνώσεων γίνεται στα τελευταία στάδια με αποτέλεσμα οι επιλογές θεραπείας και τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να μειώνονται σημαντικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο στο οποίο όλοι καλούμαστε να πάρουμε μια «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» και να «Μη γίνουμε Ήρωες», γιατί η διακοπή του καπνίσματος, η πρόληψη, η πρόωρη διάγνωση σώζουν ζωές. Δε θέλουμε ήρωες αλλά ζωντανούς, υγιείς συμπολίτες μας να χαίρονται τη ζωή τους μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Παράλληλα, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας https://anasa-zwis.gr/anasa-zois/ για να ελέγξετε αν ανήκετε στην ομάδα υψηλού κινδύνου ,να μελετήσετε τα οφέλη της διακοπής καπνίσματος και της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να διακόψετε το κάπνισμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ