Με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης μεταφέρθηκε ασθενής από την Κρήτη στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Επείγουσα μεταφορά ασθενούς με φυματίωση από την Κρήτη στην Αθήνα με c-130 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο ασθενής μεταφέρθηκε με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό και όχι μόνο. Σύμφωνα με το cretapost.gr, πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται στην Κρήτη η χρήση αυτής της κάψουλας. Ο 39χρονος άνδρας από τη Γεωργία διαμένει στα Χανιά και διαγνώστηκε με πολυανθεκτική φυματίωση. Αρχικά χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι νωρίς το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου C-130 για την παραλαβή του.

«Απαραίτητη η ειδική κάψουλα στις αεροδικομιδές»

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα δε μπορεί να διακομισθεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο χωρίς να έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα αρνητικής πίεσης διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία σε ειδικό θάλαμο

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία που διαθέτει ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικης φυματίωσης από την οποία νοσεί.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.