Μάχη στρατηγικής αγροτών και ΜΑΤ για την «κατάληψη» του Προμαχώνα

Σε μάχη στρατηγικής με άγνωστο μέχρι σήμερα νικητή εξελίσσεται η προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Σερρών να στήσουν μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα από την μία πλευρά και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη που τους εμποδίζουν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Χθες για τρίτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να «σπάσουν» τα αστυνομικά μπλόκα και τελικά σταμάτησαν από τα ΜΑΤ σε τρία σημεία.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών. 

Νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν θέσει σε εφαρμογή τα εναλλακτικά τους σχέδια επιχειρώντας να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα από δύο άλλες διαφορετικές κατευθύνσεις, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους προσπαθούν να “σπάσουν” το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από τον Λευκώνα.

«Ήδη με τα τρακτέρ μας επιχειρούμε τη μετάβασή μας στο τελωνείο του Προμαχώνα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, κινούμενοι σε χωράφια, αλλά και παρακαμπτήριους δρόμους και όπου πάμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης της περιοχής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νέα προσπάθεια να φτάσουν στον Προμαχώνα αφού όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και να στήσουν εκεί το μπλόκο με τα αγροτικά μηχανήματα. 

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη – Σε κοινό μέτωπο για τις κινητοποιήσεις τους προσανατολίζονται οι αγρότες

Σε τρία σημεία προς τον Προμαχώνα σταμάτησε η αστυνομία τους αγρότες

ΜΑΤ εμποδίζουν τους αγρότες να στήσουν μπλόκα στο τελωνείο Προμαχώνα

Κλειστή η εθνική οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης από τους αγρότες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ