Το σχόλιο από τη Ματίνα Παγώνη για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το εμβόλιο

Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο σχολίασε η Ματίνα Παγώνη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή “Καλοκαίρι #not.

“Ο Στέφανος είναι ένα νέο άτομο, ένας άριστος τενίστας. Τον θαυμάζουμε όλοι, τον χειροκροτούμε, περιμένουμε να μας φέρνει νίκες και πιστεύω ότι μ’ αυτό θα ασχοληθεί. Κι εμείς οι υπόλοιποι, που ασχολούμαστε με την ιατρική και την επιστημονική ιατρική κοινότητα, θα ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ποιες είναι οι μελέτες που υπάρχουν και πώς θα προχωρήσουμε” τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Όπως επεσήμανε επιπλέον, “τις ιατρικές απόψεις θα τις πουν οι γιατροί, οι μη γιατροί δεν μπορούν να έχουν απόψεις για ιατρικά θέματα. Το σταματάμε, λοιπόν, εδώ! Χειροκροτούμε τον Στέφανο για τις νίκες του, θέλουμε νίκες να μας φέρνει κι εμείς θα ασχολούμαστε με τα εμβόλια, με τη νόσο Covid, τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Ξεχωρίζουμε ο καθένας ποιο είναι το επάγγελμά του, ποιο είναι το λειτούργημά του και σταματάμε εκεί”.

“Περί ισχυρού ανοσοποιητικού δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, αυτά τα απαντούν οι γιατροί και οι επιστήμονες, οι μη γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν” υπογραμμίζει.

“Η μετάλλαξη Δέλτα είναι μετάλλαξη εναντίον των νέων, είναι επιθετική, είναι μεταδοτική, έχει αύξηση μεταδοτικότητας 50-70%, δεν υπολογίζει τίποτα και εμείς κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες, οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, οι μεγαλύτερες ηλικίες για να μπορέσουμε να έχουμε έναν ελεύθερο χειμώνα και φθινόπωρο και να είμαστε πάνω απ’ όλα υγιείς και ασφαλείς και να μην είμαστε συνέχεια με ένα rapid test ή με ένα self test στο χέρι” υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη.

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε “τον αγαπάμε τον Στέφανο, τον χειροκροτούμε, τον θαυμάζουμε για το τένις, το διευκρινίζω…”.
“Μπορώ να καταλάβω τον Στέφανο, τις απόψεις του, μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα, όμως να ξέρουμε ότι οι νέοι που ακολουθούν και τον Στέφανο τον ακολουθούν στο τένις όχι στα εμβόλια, οι νέοι έχει ο καθένας την προσωπικότητά του, αποφασίζει τι θα κάνει και από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε  έκταση στο θέμα” διευκρίνισε.
“Οι γιατροί είναι αυτοί που αποφασίζουν, ενημερώνουν και πείθουν τον κόσμο για να κάνει το εμβόλια. Οι υπόλοιποι, οι μη γιατροί ασχολείται ο καθένας με την ιδιότητα που έχει. Δεν αστειευόμαστε με τις ασθένειες, ιδίως με τη νόσο Covid” είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι χθες και η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, με ανάρτησή της στο Facebook απάντησε στον Έλληνα τενίστα ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν βρίσκει λόγο για να κάνει το εμβόλιο λόγω του νεαρού της ηλικία του. Παραθέτοντας στοιχεία για τις νοσηλείες νέων με κορονοϊό, η κυρία Γκάγκα θέλησε να καταστήσει σαφές ότι και τα νεαρά άτομα κινδυνεύουν από τον ιό.
Γκάγκα Τσιτσιπάς Ματίνα Παγώνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ