Η Ματίνα Παγώνη στο enikos.gr: Τι απαντά στη διοίκηση του «Γεννηματάς» για τα ράντζα

«Το νοσοκομείο είναι γεμάτο ράντζα» απαντά η Ματίνα Παγώνη, μέσω του enikos.gr, στη διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάσταση που επικράτησε κατά τις εφημερίες στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Το πρωί, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», λέγοντας ότι «είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε δανεικά ράντζα από το «Σωτηρία». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», διαψεύδει ότι το νοσοκομείο δανείστηκε ράντζα από το «Σωτηρία».

Το enikos.gr επικοινώνησε με την Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογραμμίζει πως «το νοσοκομείο είναι γεμάτο ράντζα» για να προσθέσει πως «ο διοικητής δεν ήταν εκεί για να ξέρει. Δεν έχει νόημα να βγάλει τέτοιες ανακοινώσεις. Η διοίκηση δεν ήταν εδώ. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές διεκπεραίωσαν αυτά τα περιστατικά».

Τι είχε δηλώσει η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη, δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ματίνα Παγώνη

“Ξέρεις”, συνέχισε “τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά”.

“Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλος Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε.

Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις” προειδοποίησε.

“Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα διασωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά”, είπε η κ. Παγώνη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Γ. Γεννηματάς»

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση που επικράτησε κατά τις εφημερίες στις 7 και 8 Νοεμβρίου, δίνει το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Παράλληλα, διαψεύδει ότι το νοσοκομείο δανείστηκε ράντζα από το «Σωτηρία».

«Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη  Μονάδα Υγείας» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου που επισυνάπτει σχετικό πίνακα με τα στοιχεία για τις εφημερίες.

Εφημερίες Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» (7/11, 3/11, 30/10/2021)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ