Ματίνα Παγώνη: Ένταση on air με ομοιοπαθητικό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με βότανα

Ένταση on air ανάμεσα στη Ματίνα Παγώνη και τον ομοιπαθητικό – φυσικοπαθητικό καθηγητή, Βασίλη Μαυρομμάτη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός με φυσικά μέσα και εναλλακτικούς τρόπους.

Ο κ. Μαυρομμάτης, δήλωσε κατά του εμβολίου και μιλώντας στο MEGA, είπε ότι «γενικά στον εναλλακτικό χώρο δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων γιατί έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι εναλλακτικοί τρόποι προστασίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί για την προστασία και αντιμετώπιση των ασθενειών».

Σε ερώτηση εάν έχουν δοκιμαστεί και για τον κορονοϊό, απάντησε «βεβαίως. Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα εναλλακτικών η οποία κακώς δεν έχει προβληθεί όλο αυτόν τον καιρό στα media» και συμπλήρωσε:

«κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες και προβλήματα. Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι φυσικά μέσα. Έχουμε ασθενείς COVID και τους κάνουμε καλά με φυσικά μέσα. Χρησιμοποιώ την ομοιοπαθητική, τη φυσικοπαθητική και την αρχαία ελληνική ιατρική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εμείς δεν λειτουργούμε όπως οι γιατροί που έχουν το δικό τους πρωτόκολλο. Έχουμε τη μεθοδολογία της εξατομίκευσης. Κανένας γιατρός ή εναλλακτικός δεν μπορεί να πάρει 100% την ευθύνη ότι θα κάνουν καλά έναν ασθενή, αλλά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που δίνει σε κάποιον ασθενή με COVID είπε ότι «τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διαφέρουν ανάλογα με τη συμπτωματολογία και το κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν θα πάρουν όλοι τα ίδια. Επίσης χρησιμοποιούμε βότανα κι άλλα φάρμακα φυσικά και διατροφή. Έτσι φτιάχνουμε ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο».

Ματίνα Παγώνη: Η έντονη αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ

Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έρχεται δηλ. ένας ασθενής με κορονοϊό που έχει πυρετό, βήχα και δύσπνοια και τον κάνετε καλά με βότανα; Πού υπάρχουν αυτές οι δημοσιεύσεις; Η ιατρική είναι μία  με μελέτες, δημοσιεύσεις και αποτελέσματα.  Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

«Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία είπε: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ