Μάτι: Αποζημίωση 300.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος καλείται να καταβάλει το Δημόσιο – «Αυτή είναι μία πρώτη δικαίωση»

Την ώρα που η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι βρίσκεται σε εξέλιξη, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε την ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου.

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: «Από τη μία στιγμή στην άλλη βρεθήκαμε χωρίς την οικογένειά μας και με ένα παιδί ορφανό»

Όπως μετέδωσε η Άννα Κανδύλη, με απόφασή του επιδίκασε χρηματική αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης σε πέντε συγγενείς θύματος της φωτιάς στο Νέο Βουτζά.

Συνολικά το Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλει 300.000 ευρώ στους πέντε ενάγοντες για τον θάνατο 77χρονης συγγενούς τους.

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: «Με καταδίκασαν να έχω τύψεις που εγκατέλειψα την μητέρα μου»

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος Δημήτριος Αθ. Σκύφτας σημειώνει ότι «εκδόθηκε η πρώτη απόφαση διοικητικού δικαστηρίου, η οποία επιδικάζει αποζημίωση σε συγγενείς θύματος για τη γνωστή φωτιά που έπληξε την Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018».

«Το Δικαστήριο με πλήρη αιτιολογία έκρινε ότι, το Πυροσβεστικό Σώμα ευθύνεται για το χαμό των ανθρώπων, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, τους οποίους το Ελληνικό Δημόσιο είχε αναπτύξει», τονίζει ο δικηγόρος και προσθέτει: «Αυτή είναι μία πρώτη δικαίωση για τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγική αυτή φωτιά, ενόσω το ποινικό δικαστήριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: «Νόμιζα ότι ήταν ξύλα που καίγονταν, αλλά ήταν οι γονείς μου» – Νέες συγκλονιστικές καταθέσεις  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ