Μάθε πού ψηφίζεις: Το τεχνικό λάθος με το “Εκλογές 2021” και η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών

“Φωτιά” άναψε ένα τεχνικό λάθος στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», καθώς ξαφνικά στην ενότητα όπου οι πολίτες μπορούν να πληκτρολογούν τα προσωπικά τους στοιχεία για να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, ξαφνικά εμφανίστηκε στο πλάι ο τίτλος… “Εκλογές 2021”. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις. Όπως επισημαίνει ο τίτλος “Εκλογές 2021” εμφανίστηκε για λίγη ώρα στην πλατφόρμα, λόγω τεχνικού σφάλματος και πλέον έχει επανέλθει στην κανονική μορφή της.

“Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να «τρέχει» κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου” αναφέρει το ΥΠΕΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ