Ματαιώνονται οι ετήσιες εξετάσεις αποφοίτησης του I.B.

Ματαιώνονται για φέτος οι ετήσιες εξετάσεις αποφοίτησης από το διάσημο διετές International Baccalaureate (I.B.). Στην Ελλάδα η απόφαση αφορά περίπου 300 με 400 μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα I.B. Στη χώρα μας προγράμματα I.B. διοργανώνουν 17 ιδιωτικά σχολεία, ενώ διεθνώς ετησίως στις εξετάσεις αποφοίτησης συμμετέχουν περίπου 180.000 με 190.000 τελειόφοιτοι του προγράμματος I.B..

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις είχαν προγραμματιστεί για την 1η Μαίου και είναι κοινές για όλους τους μαθητές που παρακολουθούν το διετές πρόγραμμα ανά τον κόσμο. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και των περιοριστικών μέτρων για τα σχολεία δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν κοινές ημερομηνίες για όλες τις χώρες, ενώ παρακινδυνευμένη θα ήταν και η αναζήτηση νέας κοινής ημερομηνίας, πιθανόν μέσα στον Ιούνιο. Για τον λόγο αυτόν ο International Baccalaureate Organization αποφάσισε να ματαιώσει τις εξετάσεις και να προχωρήσει στην αξιολόγηση των αποφοίτων με τα υπόλοιπα αξιολογικά μέσα που έχει το Ι.Β.

Οι βαθμοί στις τελικές εξετάσεις έχει οριστεί να υπολογίζονται κατά 65% με 70% ανάλογα με το μάθημα, ενώ το υπόλοιπο 30-35% προκύπτει από τις επιδόσεις της διετίας. Αυτές δηλαδή που φέτος, και λόγω των έκτακτων συνθηκών, θα μετρήσουν αποκλειστικά για την τελική επίδοση του μαθητή.Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ